Proste wskazówki do przygotowania perfekcyjnych naleśników

naleśnik

Poniżej znajdują się wskazówki, jak za każdym razem przyrządzać perfekcyjne naleśniki.

Wiemy, że wykonanie idealnych naleśników może być trudne.

Jakość

Coś tak prostego jak naleśniki nie wymaga wielu składników, ale nie oznacza to, że należy ignorować jakość. Na przykład, jeśli wybrana receptura na naleśnik zawiera sodę do pieczenia, upewnij się, że ma mniej niż 6 miesięcy, aby zapewnić optymalną puszystość naleśnika. Wielu najlepszych szefów kuchni poleca również użycie maślanki, ponieważ kwas reaguje z sodą, aby stworzyć perfekcyjne naleśniki.

Nie musi być gładki.

Szereg przepisów na ciasto naleśnikowe jest często podawane w formie poleceń, aby ubić ciasto aż do uzyskania gładkości. Nie obawiaj się jednak kilku grudek w mieszance, ponieważ może to doprowadzić do stworzenia lepszych naleśników.

Zamiast masła stosuj olej do gotowania.

Wiele bardziej tradycyjnych receptur sugeruje topienie masła na patelni przed smażeniem ciasta naleśnikowego, ale my mówimy inaczej i jesteśmy zwolennikami oleju kuchennego. Masło może spowodować palenie się patelni, psując naleśniki.

Nie przerzucaj zbyt często

Przerzucanie naleśników zbyt wcześnie i zbyt często, nie pozwala na ich prawidłowe smażenie. Wiemy, że pokusa spróbowania swoich umiejętności w przerzucaniu naleśników na patelni jest kusząca, ale spojrzyjmy na to dokładnie. Wydaje się, że nigdy nie działa to tak dobrze, jak powinno? Oczywiście nie sugerujemy, że dzień naleśnikowy nie powinien posiadać elementu zabawy, ale obawiamy się, że doskonałe naleśniki wymagają jednakowej powagi.

Niech odpocznie

Pozostawić ciasto na co najmniej 5 minut. Dzięki temu gluten może się rozluźnić, a proszek do pieczenia i soda mają czas na zrobienie tego, co robią.

Ciepło

Jeśli patelnia jest zbyt gorąca, naleśnik będzie palił się przed zakończeniem smażenia, a masło zaczernia naleśnik zamiast nadawać mu piękny, złotobrązowy kolor.

Zbyt zimne

Jeśli patelnia jest zbyt zimna, naleśnik rozpłynie się zbyt cienko i nie dostaniesz żadnego koloru. Masło powinno się rozpuścić szybko, a naleśnik powinien się rozgnieść.

Uważaj na pęcherzyki powietrza

Twój naleśnik zacznie bąbelkować, ale jeszcze nie przekręcaj go! Poczekaj, aż bąbelki dotrą do środka, a gdy pęcherzyki zaczną się pojawiać, nadszedł czas na odwrócenie.

Dodatkowe porady:

Z pomocą może przyjść naleśnikarka. Dzięki profesjonalnym naleśnikarkom będziesz robił lekkie brązowe, piękne puszyste naleśniki, które zadziwiają swoim wyglądem.

Często zdarza się, że do czasu wykonania wystarczającej ilości naleśników dla każdego, reszta jest zimna. Aby tego uniknąć, wystarczy po prostu wrzucić naleśniki do piekarnika, dopóki nie będziecie gotowi podawać je wszystkie razem.

Można również zamrozić wszystkie resztki naleśników do ponownego podgrzania w późniejszym terminie. Są one idealną szybką przekąską lub śniadaniem w podróży i są łatwe w przechowywaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *